DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Základní škola a Mateřská škola Třebívlice

Archiv 2015/2016

 VÝLET na Ostrý a do Kocourova

Další z našich výletů směřoval na zříceninu hradu Ostrý. Sraz jsme měli v Březně a odtud jsme pozvolna vystoupali až ke zřícenině. Počasí nám přálo, takže jsme tu zdaleka nebyli jediní návštěvníci. Z Ostrého jsme pak zamířili do Kocourova na zmrzlinu a pití. Děti si ještě pohráli na dětském hřišti a cesta zpátky do Března už uběhla rychle. Bylo to příjemné odpoledne. Další výlet bude pravděpodobně na Radobýl a tentokrát využijeme Švestkovou dráhu.
 
 
 

 

 

Co nového v družině?
Na přelomu zimy a jara jsme tvořili masky na karneval, připravovali se na Velikonoce - vyráběli jsme velikonoční závěsy do oken i na dveře, zdobili kraslice voskem. Do oken jsme již připravili jarní výzdobu květů a ptáčků. A protože již bylo několik krásných teplých dní, tak chodíme na hřiště a na koupaliště, kde hrajeme různé hry s míčem, skáčeme přes gumu, přetahujeme se... 
 
 

 

 

Výlet na Boreč . V sobotu 20. 2. jsme se opět vydali  na další turistický výlet.Tentokrát jsme prošli naučnou stezku . Boreč nedaleko od Lovosic. Na vrcholu Borečského vrchu jsme viděli a cítili, jak z puklin vychází teplý a vlhký vzduch, pocházející ze systému tzv. ventarol. Poznali jsme tak další zajímavé místo z našeho blízkého okolí.

 


 

Tvoříme z FIMA

Ve školní družině jsme se seznámili s prací s polymerovou hmotou Fimo. Snažili jsme se vytvořit přívěsky na krk, případně na klíče. Některé výtvory jsou opravdu povedené. Podívejte se sami.

 



 

Školní družina - Veselé toasty.  Příprava veselých toastů chvíli zabrala, ale jejich konzumace byla velmi rychlá. Dětem se příprava moc líbila a výsledky byly nádherné, posuďte sami.

fotogalerie

 


 

Mikuláš ve školní družině

   


 

Výlet do svíčkárny 

V sobotu 28. listopadu jsme uskutečnili další výlet - tentokrát do svíčkárny Rodas v Šestajovicích. Děti si tu zdobily svíčky a svícínek, sypaly barevnou koupelovou sůl do sáčku nebo lahvičky, vykrojily si mejdlíčko. V čokoládovně si pak odlily do formiček svoji čokoládu. Domů si děti přivezly spoustu vlastnoručně vyrobených výtvorů. Po návštěvě svíčkárny jsme ještě v Praze navštívili vánoční výstavu v Betlémské kapli a také se podívali na krásný vánoční strom na Staroměstském náměstí.

.  



 

Co se děje v družině?

Každý den se snažíme něco vytvořit - malujeme, skládáme z papíru, odléváme ze sádry, pečeme, ... Pokud je hezky, chodíme většinou na hřiště na koupališti. Hodně hrajeme společenské hry. A protože už se blíží Vánoce, na které se moc těšíme, tak se připravujeme i na ně. Začali jsme s výrobou ozdob na stromeček - z drátků a korálků, ze sádry, z proutků a šišek. Moc se nám líbilo malování na hrnky, nebo výroba vázičky na růže z javorových listů.

 

 

 

 

Výlet na Hradišťany
V neděli 13. 9.  jsme se vydali na pěší výlet na Hradišťanskou louku. Sraz jsme měli nad obcí Dřevce, odtud jsme se pak vydali po červené turistické značce až na vrchol, kde je  na náhorní plošině louka obklopená kamenným valem - bývalé hradiště z doby knovízké kultury.  Cesta byla příjemná, děti šlapaly bez toho, že by je bolely nožičky. Cestou jsme míjeli spoustu posedů, které děti samozřejmě prozkoumaly. Houby sice ani zde moc nerostou, ale p. Kuglerová přesto našla 2 krásné velké hřiby. Naše turistická skupinka se neustále rozrůstá - tentokrát už nás na výlet vyrazilo 27 + 5 psů. 
Příští výlet plánujeme na zříceninu hradu Ostrý, možná najdeme i nějaké jedlé kaštany, možná zajdeme i na zmrzlinu (nebo na čaj?) do Kocourova.