DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Základní škola a Mateřská škola Třebívlice

Archiv 2017/2018

V posledních zimních měsících bylo ve školce také živo.  Užívali jsme si srandy ve třídách, v maskách jsme měli krásnou diskotéku se soutěžemi. Stihli jsme i hry na sněhu a o týden později jsme vynášeli   Moranu a hráli si na Skále. Tam jsme viděli také veverky, jak skáčou po stromech a pozorovali jsme strakapoudy. Těch je na Skále spousta.

 

Na jarní tvoření jsme pozvali také rodiče a společně jsme vyrobili krásnou velikonoční výzdobu.

Jarní tvoření


Vynášení Morany


Karneval


Na sněhu


Ve třídě


 

Ježíšek dorazil také mezi naše nejmenší do mateřské školy.


 

Vánoční besídka.


 

Mikuláš u nás.


 

Poslední týden v listopadu proběhlo u nás ve školce tradiční tvořivé odpoledne pro děti a jejich rodiče. Vyráběli jsme vánoční závěs – stromeček a také jsme ochutnávali různé druhy medu. Za spolupráci děkujeme paní Janecké, která pro nás z dřevěné překližky vyrobila hvězdičky a paní Pelikánové, která donesla medy a také nám o nich něco řekla.


 

Ani na podzim děti ve školce nespí. Tedy dopoledne. Po obědě jsou unavené a odpočívají. Z čeho jsou unavené? Poznávají barvy , věci a dění okolo nás, cvičí prsty i ruce, střihají a lepí, kreslí či si hrají se stavebnicemi.  Naše činnosti doplnili svou návštěvou deváťáci, kteří nám vyrobili adventní kalendáře. S nimi jsme si také o adventu a vánočních zvycích povídali. Přinášíme několik fotografií… 


 

Prvňáčkové na návštěvě v mš


 

Berušky a Ježkové na vinici


 

Hudební pohádka "Babička Chrota vypráví"


 

Malé děti jsou také statečné


 

I v mateřské škole začal nový školní rok. Nové děti se již seznámily s těmi staršími, již ostřílenými z předešlých let. Pod vedením učitelek se seznámily s novým prostředím i s řádem, který se snažíme všichni dodržovat. Všem dětem přejeme, aby se jim ve školce „Pod kaštanem“ líbilo a našly zde spoustu kamarádů.

Více fotografií zde: http://zstrebivlice.wbs.cz/Zacatek-MS---2017.html?fotka=1#foto